Laksedeller med sprød remoulade – styrk kroppen i den kolde tid

billede

Når du træner meget udsætter du din krop for ekstra belastninger og i denne efterårstid er det ekstra vigtigt at give kroppens immunforsvar noget at stå imod med.  Denne ret giver kroppen masser af gode fedtstoffer, vitaminer og mineraler. Fisken bidrager b.la. med omega-3-fedtsyrer, som modvirker betændelsestilstande i kroppen, hvilket er ekstra vigtigt for en aktive sportsmand. Fisken indeholder også D-vitamin og selen som begge er helt afgørende for et stærkt immunforsvar. Derudover indeholder blomkål godt med C-vitamin, som er en antioxidant og derfor styrker kroppen imod sygdom. God fornøjelse!

Ingredienser (4-5 pers.)

Fars:

200 g torsk

200 g laks

2 æg

1 dl mælk

1 spsk hvedemel

1 bundt dild

1 tsk salt

Peber

Evt. 2 tsk. revet citronskal

Remoulade:

200 g blomkål

200 g gulerødder

100 g drueagurker

1/2 dl mayonnaise (Gerne den økologiske fra Machandel som kan købes i fakta og Kvickly )

2 dl cremefraiche 9%

1 tsk. karry

1 tsk. gurkemeje

Salt og peber

Perlebygsalat:

4 dl perlebyg

2 æbler i tern,

2 dl frosne sojabønner

1 spsk. olie,

Limesaft (1 lime)

1 spsk. honning

Salt og peber.

 

Fremgangsmåde

Kog perlebyg efter anvisning på pakken og afkøl den.

Skyl fisken i koldt vand og lad den dryppe af.

Kom fisken i en skål sammen med mælk og æg.

Blend fisken med en stavblender indtil de store klumper er væk.

Tilsæt  dild, mel, salt, peber og evt. citronskal.

Rør godt rundt og varm en pande op med olie.

Form dellerne med en spsk. og steg dem ca. 7 min på hver side eller ind til de er faste i konsistensen.

Imens hakkes blomkål, gulerødder og drueagurker i små tern.

Bland mayonnaise, cremefraiche, karry, gurkemeje, salt og peber sammen i en skål og tilsæt grøntsagerne.

Smag remouladen til med salt, peber og karry.

Hak æblerne i tern og giv sojabønnerne et opkog og bland disse sammen med perlebyggen.

bland olie, limesaft, honning, salt og peber og vend dressingen i perlebyggen.

 

Energifordeling

per person (4 pers.)

Energi 3167 kJ
Protein 38 g
Kulhydrat 82 g
Fedt g 31 g