Sprød sommersalat – med sunde fedtstoffer som styrker immunforsvaret

IMG_4629

Denne salat lavede jeg en dag, hvor det skulle gå hurtigt i køkkenet efter en lang dag med arbejde og træning. Det eneste du skal, er at hakke grønsagerne, anrette og så har du en sund og lækker aftensmad. Salaten er fyldt med sunde fedtstoffer fra fisken, avokadoen og oliven. Fedtstoffer er afgørende for et stærkt immunforsvar og modvirker inflammation, som forbygger skader og sygdom.

 

Ingredienser (2 pers.)

2 stk varm-røget laks af Ca. 100 gram

1 mellemstor avokado

1/2 bakke salat f.eks. feldsalat

2 store gulerødder

1 rød peberfrugt

12 grønne oliven med mandler

1/2 citron

4 tsk  olivenolie

2 tsk  hvidvins eddike/æbleeddike/limesaft

salt og peber

tilbehør:

1 fuldkornflute

 

Fremgangsmåde

Skyl salaten og ryst det overskydende vand af.

Skær peber og avokado i grove stykker.

Skræl gulerødderne og skær dem eller riv dem i lange strimler.

Bland grøntsagerne sammen med olivenolie, eddike, salt og peber.

Pynt med oliven, den varm-røgede laks sammen med citron.

Server salaten med groft brød.

Tips

Hvis du vil have mere kulhydrat til din salat, så tilføj kogt perlespelt, rugkerner eller pastaskruer. Hvis du gerne vil have mere protein i retten og på den måde blive hurtigere mæt kan du tilføje linser, kikærter eller quinoa til salaten.

 

Energifordeling

Pr. person (2 pers)

Energi 3600 KJ

Protein 37 g

Kulhydrat 79 g

Fedt 46 g