Gul thaiwok – hurtig og sund mad til sportsudøveren

DSC_0747

Denne krydrede karryret er super nem at lave og smager helt fantastisk. Den er prop fyldt med masser af gode næringsstoffer fra grønsagerne og krydderierne, samt proteiner fra det magre kød. Retten indeholder b.la. gode mængder af A-vitamin og C-vitamin som er afgørende for et stærkt immunforsvar samt kalium, som er helt centralt for muskelfunktionen og væskebalancen.

Den vigtigste ingrediens i retten er den gule karry, så køb endelig en god karry i din lokale asiatiske butik.

Ingredienser (3-4 pers.)

1 spsk olie

2 store tsk gul karry pasta (køb den i en asiatisk butik –  )

2 fed hvidløg

2 løg

500 g kyllingfillet

1 dåse kokosmælk + 2 dl vand

5 gulerødder

1 stor rød peber

1 stor gul peber

1 bakke sukkerærter

1 dåse bambusskud

1/2 lime

3 spsk soja

4 dl ris

 

Fremgangsmåde

Sæt risene i kog.

Gør alle grønsagerne rene og skræl gulerødderne.

Skær gulerødder og peber i grove strimle.

Skær sukkerærterne midt over.

varm olien op i en gryde og tilsæt 2 store tsk gul karrypasta, fint hakket hvidløg og groft hakket løg.

Svits ingredienserne i ca. 2 min, tilsæt derefter kylling i grove stykker og brun det sammen med 1 spsk soja.

Tilsæt kokosmælk og vand.

Tilsæt alle grønsagerne og kog retten op i 2-3 min.

Smag retten til med limesaft og soja.

server retten i en skål med ris til.

 

Energifordeling

pr. person (4 pers)

Energi 3050 KJ
Protein 38 g
Kulhydrat  88 g
Fedt 28 g