Krydret Broccolibombe – masser af power til den aktive sportsudøver

Broccoli Tærte

På trods af at denne ret ikke indeholder kød eller fisk er den rig på protein. Den er rig på kostfibre, som er centralt for et stabilt blodsukker. Desuden ses et højt indhold af E-vitamin som er et antioxidant, der styrker immunforsvare og beskytter vigtige fedtstoffer i kroppen for nedbrydning. Grønsagerne bidrager med gode mængder af C-vitamin og A-vitamin.

 

Dej

1,5 dl vand

2 spsk. olie

1 tsk. salt

1,5 dl rugmel/grahamsmel

2,5 dl hvedemel

 

Ingredienser (3 pers.)

2 store gulerødder

150 g broccoli

2 store tomater

70 g salatost (5%)

5 æg

1,5 dl mælk

1,5 dl A38

5 spsk. revet parmesan

1,5 tsk. karry

1 tsk. paprika

1 fed hvidløg

1,5 tsk. salt

½ tsk. peber

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.

Bland vand, salt og olie sammen i en skål.

Tilsæt rugmel og hvedemel lidt af gangen og rør rundt.

Ælt dejen godt og rul den ud på et stykke bagepapir.

Smør et stort tærtefad med 1 tsk. olie, læg dejen over tærtefadet og fjern bagepapiret.

Tryg dejen god fast rund i kanterne af tærtefadet og bag bunden i ovnen i 10 min.

Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern.

Hak broccoli, tomater og feta i grove stykker.

Hæld kogende vand henover broccolien og lad det stå i 2 min. og hæld vandet fra.

Bland æg, mælk, A38, 2 spsk. parmesanost, karry, paprika, hvidløg, salt og peber i en skål og pisk massen godt sammen.

Fordel fyldet på tærtebunden og hæld æggemassen henover.

Fordel 3 spsk. parmesanost over tærten og bag den i ovnen i ca. 35 min.

 

Tips

Tilsæt kylling, kalkunbacon eller røget laks til tærten og giv den endnu mere smag.

 

Energifordeling  

Pr. person

Energi 2900 KJ

Protein 39 g

Kulhydrat 77 g

Fedt 27 g