Forårs smoothie – Styrk kroppen og optimer din præstation

DSC_0064 (2)

Så er det forår og mange skruer op for deres træningsmængde og intensitet. Det er nu at kroppen skal vende sig til den øgede belastning og har derfor virkelig brug for masser af vitaminer og mineraler. Det er oplagt at drikke den klassiske smoothie med bær, som I kan finde på min blog, men her er også en variation med spinat. Spinat indeholder A, C, E, B og K-vitamin som alle er med til at styrke kroppen. Den indeholder især meget folat, som er afgørende dannelsen af røde blodlegemer samt dannelsen af proteiner i kroppen samt C-vitamin, som er en antioxidant og helt afgørende for et stærkt immunforsvar. Drik den lige efter træning eller som et mellemmåltid.

Denne smoothie er meget oplagt at drikke især hvis du ikke er så god til at få spist de minimum 600 g frugt og grønt som du bør indtage dagligt. Smagen er faktisk overraskende sød :)

 

Ingredienser (1 pers.)

50 g spinat (frost)

1 mellemstort æble

2 spsk. citronsaft/limesaft

5 tørrede dadler

10 isterninger

2 dl minimælk

evt. lidt ingefær

 

Fremgangsmåde

Skær æblerne i grove stykker og kom dem i blenderen sammen med resten af ingredienserne.

Blend massen indtil klumperne er helt væk og smoothien har en flot lysegrøn farve.

Smag smoothien til med f.eks. mere citron hvis du syntes den er for sød eller med flere dadler, hvis du ønsker mere sødme.

Kom mere mælk i, hvis du ønsker en tyndere konsistens.

Hvis du drikker smoothien som mellemmåltid, så tilsæt 1 tsk. kvalitetsolie, så du kan optage vitaminerne  og ellers kan du drikke smoothien sammen med et fedtholdigt måltid.

 

Energifordeling

1 pers.

Energi        1112 kJ

protein          10

kulhydrat     50

fedt                 2