Knasende cookies – det sunde alternativ til kaffen

DSC_1083

Når man er aktiv smager maden bare bedre og lysten til søde sager stiger i takt med et højt aktivitetsniveau. Jeg kan rigtig godt lide søde sager og især den “sunde” af slagsen. Så her er et alternativ til den klassiske småkage som er lave på smør, sukker og mel. Der er masser af gode sager i denne cookie! God fornøjelse

Ingredienser:

0,5 dl havregryn

0,5 dl sesamfrø

0,5 dl solsikkekerner

0,5 dl rosiner

30 g mørk chokolade

0,5 dl kokosmel

1 dl grahamsmel

3 spsk. hvedemel

0,5 tsk. bagepulver

0,5 dl rapsolie

1 dl vand

4 tsk. agavesirup/honning

1 knsp salt

 

Fremgangsmåde (14 stk.)

Tænd ovnen på 180 grader.

Hak chokolade og rosiner i mindre stykker.

Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt derefter de våde.

Rør blandingen godt sammen og fordel dejen i 14 klatter fordelt på to bageplader med bagepapir.

Tag et ekstra stykke bagepapir og más klatterne så flade som muligt. Husk derfor mellemrum imellem klatterne.

Bag kagerne i Ca. 10-15 min. indtil de er gyldne og lad dem køle af til de er faste og sprøde.

Opbevar dem i en kagedåse efter afkøling.

 

Tips

Udskift solsikkekernerne med hakkede mandler og tilsæt ekstra rosiner eller chokolade for at få ekstra sødme